Inscriu în Derby-ul cu Campioana, Sunt Hotărât Să Domin!

Inscriu în Derby-ul cu Campioana, Sunt Hotărât Să Domin! Sursa poza: ExpressPress

Dacă ar fi să căutăm un Farfuridi modern pe terenul de fotbal, Astrit Selmani i-ar da cu siguranță lecții despre cum să faci „valuri” înainte de marele meci. Fiind motorul de încredere al echipei Dinamo, Selmani știe cum să țină lumina reflectoarelor pe el cu talentul său de a amesteca fotbalul cu... retorica de vestiar.

Când Cuțitul Se Răsucește

„Privește-mi lecția!”, pare să fi fost subtitlul ascuns al evenimentului pe care Selmani l-a creat punându-le rivalilor de la FCSB mănușa, în mod metaforic, desigur. Golgheterul kosovar se plimbă prin vestiar cu aerul unui Napoleon în miniatură și promite nu doar să înscrie un gol în derby-ul cu campionii, ci poate și să lase o dâră culturală în urma sa.

„Atâta timp cât eu sunt pe teren, mingea nu e doar rotundă, ci și ambițioasă”, a spus Selmani, probabil în timp ce își verifica frizura în vreo oglindă din vestiar. Sigur, contribuția sa la aproape jumătate din punctele echipei pare a-l face să se simtă ca un Atlas modern care poartă Dinamo pe umeri, dar rămâne de văzut dacă îi și stă bine costumul de erou.

Nea Vasile, Părerolog Local

Pe bancile barului din sat, Nea Vasile, expert local în fotbal și toate cele nesolicitate, își strânge mușteriii să vadă cum va „fenta” Selmani. „Ăsta-i din aia cu nu te pune cu mătușa Floare, că se ceartă și cu umbra ei”, a comentat Nea Vasile, făcând referire subtilă la stilul direct al kosovarului.

Final de Spectacol, Dar Nu și de Promisiuni

Acum tot ce rămâne este să vedem dacă promisiunile vor fi la fel de relevante ca poveștile de pescuit ale lui Moș Gheorghe după mâncărică de pește. Pentru Dinamo, Selmani este atât o speranță cât și o nișă pentru divertisment involuntar. Iar cum finalul este întotdeauna deschis în satul nostru, noi ne păstrăm naivitatea și popcornul cald, așteptând următorul act al telenovelei de pe gazon.

Vom trăi și vom vedea, căci poate, în altă viață, Selmani ar fi fost chiar și un laureat al premiului Nobel pentru... bătut câmpii. Dar până atunci, iată-ne din nou, lăsându-ne pe mâna unei mingi și a promisiunilor legate de ea. 🎈


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.