Un Show Inedit pe Peluza Nord!

Un Show Inedit pe Peluza Nord! Sursa poza: ExpressPress

Într-un sat ca al nostru, unde găina cântă și câinele face trotuarul, vestea mare din lumea fotbalului nu s-a lăsat așteptată. Da, dragii mei, la meciul dintre Rapid și Universitatea Craiova, s-a petrecut o minune cât șapte biserici: tribunele au fost dominate de femei și copii! Asta da galerie, pe care nici un vânt vrajmaș nu ar fi putut-o răsturna!

Feminism și Copilărie, Noua Strategie a Rapidului

La această epopee fotbalistică, unde bărbații au fost lăsați să stea acasă cu aspiratorul și câinele plimbat pe timp de ploaie, liderul de galerie a fost unul atipic, neașteptat și, să fim sinceri, de-a dreptul cuceritor. De unde credeți că altundeva puteau veni aceste schimbări radicale, dacă nu din cabana minune a tribunei?

În locul huiduielilor și fluierăturilor care ți-ar fi răcit măduva oaselor, s-au auzit râsete, strigăte de bucurie și, bineînțeles, neprețuitele îndemnuri materne: "Să nu te accidentezi, că avem nevoie de tine și săptămâna viitoare!"

Parcă-l aud pe Vasile-al nostru din sat, care, la auzul veștii, a zis cu un zâmbet ștrengar în colțul gurii: "Uite domnule că și fotbalul poate avea parte de dulceața vorbelor unei mame și de nevinovăția copilăriei. Pe când o astfel de schimbare și la cârciuma din colț?"

Când Copiii Dau Lecții de Strigături

Și nu vă imaginați, dragi cititori, că micii ultrași nu și-au făcut lecțiile înainte de marele spectacol. Ba chiar au venit cu pancarte de cauciuc și strigături composite de genul "Hai, Rapid! Uau, ce gol! Mai bine ca-n Playstation!". Nimic nu-i mai frumos decât un trendseter ce nu-și îngăduie somnolentul și ia inițiativa cu frizuri mult mai artistice decât la marii stylisti din București.

Între pauze, femeile și-au organizat rapid cluburi de discuții despre ultimele modele de tricouri și culoarea norilor de pe cerul stadionului, în timp ce copiii schimbau cartonașe cu jucători, visând cu ochii deschiși la cariere grandioase asemeni idolilor de pe teren.

Ce Să Ne Așteptăm pentru Meciurile Viitoare?

Să ne așteptăm oare la o permanentizare a acestui nou format de galerie? Sau poate chiar o colaborare cu dizeuzele satului, care să transforme meciurile într-o adevărată operă de artă vocală? Până una-alta, să pregătim ceaiul și palinca că, cine știe, poate și politica satului ar putea adopta acest model și am trăi cu toții într-o veselie permanentă.

Apoi, dragii mei, să ne pregătim spiritul pentru următorul derby, căci numai Dumnezeu și primarul nostru știu ce ne mai rezervă viitorul. Hai, Rapid, dar să nu o luăm prea repede!


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.