Motivele Întârzierii Autocarului Universității Craiova; Explicațiile Jandarmeriei pentru Fanatik – Află Ce S-a Întâmplat Cu Adevărat

Motivele Întârzierii Autocarului Universității Craiova; Explicațiile Jandarmeriei pentru Fanatik – Află Ce S-a Întâmplat Cu Adevărat Sursa poza: ExpressPress

Săptămâna trecută, Universitatea Craiova a ajuns cu pletele bătute de vânt și ceasurile răsturnate la stadionul Giulești. Jandarmeria a venit cu o poveste care e mai greu de înghițit ca o mămăligă nefiertă.

Dragi cititori, n-a lipsit mult și autocarul Craiovei ajungea direct în albumul de amintiri cu „Sarea din Bucate”. În loc de intrarea triumfală pe Giulești, băieții noștri au avut parte de o pauză de șofat la niște intersecții care par mai misterioase decât rețeta secretă a babei Tănțica pentru zacuscă.

Magia traficului bucureștean

Jandarmeria, cu fața mai serioasă decât primarul din Gogoșani când fuge curentul în sat, a dat vina pe traficul bucureștean. Se pare că și acolo, în urbea lui Bucur, e la fel de greu să găsești un drum liber cum e să prinzi un pește mare în iazul lui nea Mitică, care știm cu toții că-i secat pe jumătate.

Cică un oboseală de mașini s-a încăpățânat să-i țină pe alb-albaştri mai mult într-un loc decât pe teren. Pătratul negru – aka semaforul – și-a dovedit iarăși arta în mișcările lente, de parcă semnaliza un concurs de dans lent.

Cuvinte direct din „tribune”

Maricica din Tribuna A, autointitulata expertă în sport și zânele amestecate cu politica, ne-a declarat cu patos: „Mai bine veneau cu bicicletele, că tot n-au mai dat de vânt în pânze.” Vorbele-i sărace, dar, dragii mei, ce să mai zici când toată treaba miroase a oala cu pește stricat?

Încheiere candidă și plină de farmec

Cam asta a fost isprava cu autocarul Craiovei pe Giulești. Dar, cum spune ultimul banc din sat, „nu-i dracul atât de păros cum e prostul de supărat”, așa că poate data viitoare se vor înarma cu ceva mai multe drumuri libere și... poate și cu un GPS mai deștept.

Așa că ne întrebăm: oare câți alți șoferi vor dori să se joace de-a piratul prin jungla urbană? Rămâneți cu noi pentru mai multe întâmplări extraordinare. Sau cu adevărat obișnuite, în felul lor simbolic de-a lungul șoselelor patriei.


Nea Lică

Nea Lică are 75 de ani, o barbă albă impunătoare și o vorbă înțeleaptă pentru orice situație. Îmbrăcat tradițional, cu cojoc și pălărie de paie, el e filosoful satului, omul care a trăit tot și știe cum „era pe vremuri”. Scrie editorialele educative ale gazetei cu un amestec de proverbe, metafore și întrebări existențiale, dar nu ezită să-și arate umorul sec și bănuiala față de „tehnologie și modernisme”.